Blom Hoveniers - Creatief in groen

Moderne tuin aanleggenOfferte aanvragen

Je woont in een modern huis en je hebt  het interieur daar goed op aangepast. Nu is het aanleggen van de tuin aan de beurt. Dan is het logisch dat je gedachten uitgaan naar een eigentijds tuinontwerp, waarbij de tuin een verlengstuk is van je woning. Een moderne tuin sluit aan op het exterieur van de woning.

 

Wat vind je in een moderne tuin? 


Het is natuurlijk niet zo dat er maar één soort moderne tuin bestaat, maar bepaalde kenmerken komen wel steeds terug. Neem bijvoorbeeld de strakke, geometrische lijnen en duurzame onderhoudsarme materialen met een tijdloze uitstraling. En dat is niet het enige; kijk eens in het groene vlakje hiernaast voor meer kenmerken.

 

Beplanting


In een moderne tuin vind je vaak groene planten zonder bloemen zoals taxushagen of buxusbollen, gras, rietsoorten en mediterrane planten zoals vijg of olijf. Deze staan vaak in prachtige plantenbakken van cement, hout of kunststof. De beplanting staat soms in strakke blokken bij elkaar of kan juist weelderig zijn om een contrast te vormen met de strakke lijnen in de tuin.

Uiteraard helpen wij van Blom hoveniers je graag met de realisatie van de tuin die het beste bij je woning past. Van ontwerp en aanleg tot het onderhoud ervan.

Kenmerken van een moderne tuin​

 

  • Hardhouten tuinafscheidingen
  • Paden van gladde tegels, kiezels, hout
  • Rechthoekige vijver of zwembad
  • Hoogteverschillen door middel van vlonders van hout of metaal
  • Terrasoverkappingen boven ruime terrassen
  • Een evenwicht tussen beplanting en andere materialen