Blom Hoveniers - Creatief in groen

Zwembad-Zwemvijver aanleggenOfferte aanvragen

Hoeveel mensen dromen er niet over? Een prachtig zwembad of een zwemvijver in de tuin, zodat je ’s zomers bij tropische temperaturen een verfrissende duik kunt nemen. Hoe realiseer je zoiets? Blom Hoveniers kan je daarbij bijstaan.

 

Het verschil tussen een zwembad en een zwemvijver


Het verschil tussen een zwembad en een zwemvijver is de manier waarop het water schoon en zuiver wordt gehouden. Bij een zwembad gebeurt dat met filters en chemicaliën. Bij een zwemvijver gebeurt dat alleen met filters, maar vindt de zuivering plaats door middel van een moerasbed met zuiverende waterplanten. Er zijn echter meer verschillen; deze kan je vinden in het groene vlak hiernaast.

 


Zwembad


Als je kiest voor een zwembad, dan zijn er verschillende materialen waar het zwembad van gemaakt kan worden. De belangrijkste zijn polyester, folie en beton. 

 

Zwemvijver


Bij de keuze voor een zwemvijver is het verstandig dit te laten doen door vakmensen. Zij weten exact wat wel en niet kan, zodat je zwemvijver wordt aangelegd zoals het hoort. 

 

N.B. In veel gemeentes is het nodig een vergunning aan te vragen voor het aanleggen van een permanente zwemvijver of een permanent zwembad!

Een aantal verschillen tussen een zwembad en zwemvijver:

 

  • Een zwembad heeft geen natuurlijke uitstraling, een zwemvijver wel
  • Een zwembad heeft meer onderhoud nodig dan een zwemvijver
  • Het aanleggen van een zwembad is duurder dan de aanleg van een zwemvijver
  • Een zwemvijver heeft meer ruimte nodig dan een zwembad
  • Qua vormgeving is er meer mogelijk bij een zwemvijver
  • Een zwemvijver laat zich gemakkelijker integreren in een tuinontwerp
  • Een zwemvijver is milieuvriendelijker en energiezuiniger