Blom Hoveniers - Creatief in groen

OnkruidbestrijdingOfferte aanvragen

Als (potentiële) klanten langs je bedrijfspand rijden en een slordige, onverzorgde bedrijfstuin om de onderneming zien liggen, zal dit weinig vertrouwen wekken in je bedrijf. Door een slecht onderhouden bedrijfstuin kan de onderneming, imagoschade oplopen en kan men gaan twijfelen aan de deugdelijkheid van je bedrijf. En dat wil natuurlijk niemand! 

Blom Hoveniers kan ervoor zorgen, dat de tuin om je bedrijf er steeds tiptop uitziet, o.a. door onkruidbestrijding.

 

Duurzaam onkruidbestrijden


Ieder bedrijf wil tegenwoordig te boek staan als een maatschappelijk verantwoorde onderneming. Duurzame onkruidbestrijding past perfect in dit plaatje. Daarnaast blijven flora en fauna onaangetast omdat er geen chemicaliën worden gebruikt. Het bestrijden van onkruid gebeurt volgens het principe van heteluchtcirculatie voor een effectieve en langdurige bestrijding van onkruid en kiemen. De hitte wordt zo diep mogelijk tussen de wortels gestuwd. Eventueel aanwezige onkruidzaden worden tijdens het process losgeblazen en in de cylcus gebracht en verbrand. De werktemperatuur is ca. 380°C, dit is ruim beneden de ontbrandingstemperatuur. Risico op ontbranding is hierdoor nagenoeg uitgesloten.

 

Borstelen en vegen

 

Met behulp van borstels wordt het onkruid verwijderd en met de veegmachine wordt het opgeveegd om een terrein schoon achter te laten. Dit is noodzakelijk om de voedingsbodem te verwijderen en het groeien van nieuw onkruid zo veel mogelijk te beperken. Een voordeel van deze techniek is dat het resultaat meteen zichtbaar is. Naast onkruid worden ook andere onzuiverheden van je bestrating verwijderd.

 

 

 

Bij thermische onkruidbestrijding wordt er gebruik gemaakt van hoge temperaturen om het onkruid te vernietigen. Dit kan op verschillende manieren:
 

  • Verbranden met een open vlam: het onkruid wordt bovengronds vernietigd.
  • Met heet water of hete stoom: kokend water of hete stoom wordt onder hoge druk op het onkruid gespoten. Deze methode tast ook de ondergrondse delen van het onkruid aan. Bij deze methode is geen gevaar voor brand.
  • Infrarood: hier is geen sprake van een open vlam, maar van hete lucht die het onkruid vernietigt.

 

Deze methodes kunnen op iedere verhardig toegepast worden. Dit kan het beste gebeuren in een droge en warme periode. Je hebt geen last van stof en er hoeft niets opgeruimd te worden.