Blom Hoveniers - Creatief in groen

Japanse duizendknoopOfferte aanvragen

 

De Japanse duizendknoop is een uitheemse plantensoort die een groot negatief effect heeft op de leefomgeving. Het is een echte woekeraar en veroorzaakt hierdoor schade aan (ondergrondse) infrastructuur zoals kabels, leidingen, wegen, rioolbuizen, funderingen etc. Bovendien laat hij geen ruimte over voor andere planten en heeft de Japanse duizendknoop een negatief effect op de biodiversiteit en natuurlijkheid in ons land.

 

Wil je alvast een voorproefje hebben over hoe wij de bestrijding van de Japanse Duizendknoop tegengaan? Bekijk hier de video!

 

 

Rootwave Pro

 

Om de Japanse duizendknoop aan te pakken zetten wij onze Rootwave Pro in. Dit is een machine waarbij met behulp van elektriciteit de plant wordt uitgeput. De Rootwave Pro zorgt voor selectieve beheersing tot in de wortel, zonder chemicaliën te gebruiken.

 

Aan het apparaat zitten twee stroomkabels, één is verbonden met een aardpen welke contact maakt met de grond. Aan het eind van de andere kabel zit een lans. Zodra je met de punt van de lans de plant raakt én tegelijkertijd op twee knoppen drukt, sluit je een stroomkring met de aardpen. Vervolgens krijgt het onkruid een vermogen van circa 7.500 Watt te verduren waardoor het van binnenuit wordt doodgekookt.

 

De Rootwave genereert alleen warmte in de plantencellen, daardoor gaat er geen energie verloren en is er geen risico op nevenschade aan het aanwezige bodemleven, de bodemstructuur en de ondergrondse infrastructuur (dit blijkt uit diverse testen en metingen).

 

 

Resultaat

 

Wij hebben nu enige tijd ervaring opgedaan met de Rootwave Pro en de resultaten zijn erg positief. De ervaring leert dat na iedere behandeling de oppervlakte met Japanse duizendknoop met 20% kleiner wordt. Het is een intense strijd, maar met deze werkmethode gaan wij deze strijd zeker winnen!

 

 

 

Wist je dat:

 

  • De Japanse duizendknoop in een tuin zorgt voor waardedaling van je huis.

 

  • De Japanse duizendknoop nog steeds door veel bloemisten en tuincentra, onder de naam ‘polugonumstokken’ of ‘Hollandse bamboe’, verkocht wordt.