Blom Hoveniers - Creatief in groen

TuinbestratingOfferte aanvragen

De meeste mensen denken voornamelijk aan paden en terrassen in hun tuin als het over bestrating gaat, maar vergeet ook niet de voortuin en de oprit er bij te betrekken. Vorm en uitstraling moeten aan alle kanten bij uw woning passen. Omdat bestrating iets is voor een langere termijn is het raadzaam goed na te denken over een aantal punten. Deze punten vindt u in het groene vlak hiernaast.

 

Terrasbestrating


Op een terras wilt u zich geborgen voelen: een terras dat aan alle kanten open is voelt niet fijn. U zult zich prettiger voelen met een beschutting door bijvoorbeeld een haag, hoge beplanting, een muurtje of hoogteverschillen. Het is ook heerlijk om een tweede terras ergens anders in de tuin te hebben, zodat u op verschillende tijdstippen van de dag steeds van de zon kunt blijven genieten. Wilt u hier advies in? Wij helpen u graag!

 

Paden


Een pad is bedoeld om van het ene tuinonderdeel naar het andere te kunnen lopen. Dit kan grillig zijn in een meer organische tuin en recht in een tuin met rechte vlakken. Houd hier dus rekening mee bij de keuze van het bestratingsmateriaal. Bij Blom hoveniers bespreken onze tuinadviserus graag alle mogelijkheden met u en laten u kennis maken met de meest uiteenlopende materialen, die geschikt zijn voor de bestrating van uw tuin.

Wilt u uw tuin laten bestraten? Dan is het raadzaam om goed na te denken over de volgende punten:

 

  • Uitstraling van de bestrating met betrekking tot de woning en de tuin
  • De vorm van het terras (met ronde vormen gebruikt u minder bestratingsmateriaal dan met rechte vormen, er is bij ronde vormen dus ook meer ruimte voor groen).
  • De grootte van het terras (met hoeveel personen wilt u er kunnen zitten?)
  • Wat voor materialen wilt u gebruiken? (tegels, straatstenen, hout, grind….)
  • Waar wilt u het terras plaatsen in de tuin?
  • Hoe wilt u het terras met elkaar verbinden?
  • Wat wilt u doen met de afwatering?
  • Wilt u graag hoogteverschillen in de bestrating?